Larense jongeren hebben eind 2005 gevraagd om een jongerenhonk.

 

Vanuit de Warrekam start begin 2006 een actie om een jongerenhonk in de achtertuin van de Warrekam te realiseren. Dit initiatief werd door de Politiek afgewezen. Hierna volgen begin 2007 gesprekken met SV Laren om op hun terrein iets op te richten. Door de eventuele fusieplannen met ’t Laer is dit idee voorlopig in de ijskast gezet.

 

Op dit moment is er in Laren nog steeds geen eigen ontmoetingsplek voor Jongeren. Als jongeren elkaar willen ontmoeten kan dat bij elkaar thuis, op straat of voor jongeren boven de 16 in de kroeg.

 

Maar gewoon een plek die openstaat voor alle jongeren in Laren, waar je lekker met je vrienden of vriendinnen na schooltijd kan relaxen, dvd’s kijken, poolen of  ‘whatever’, is niet te vinden.

 

De Warrekam – van oudsher een plek waar jongeren bij elkaar komen – heeft nog een beetje de functie van een jongerenplek, maar richt zich momenteel in haar beleid enerzijds op kinderen tot 12 jaar en anderzijds op volwassenen en ouderen. De jongeren – pakweg – van 13 tot 21 jaar, hebben het nakijken.

 

JongerenLaren is al lang bezig om voor dit onderwerp de belangstelling van de politiek te krijgen. Er is de afgelopen anderhalf jaar veel gepraat, maar er is tot nu toe niets konkreets uitgekomen. Alle mogelijke plannen (van blokhut tot zeecontainer) en mogelijke locaties (ondermeer Warrekam en ‘Schering & Inslag’) zijn afgewezen. Waarom lukt het in omliggende gemeenten wel en in Laren niet?

 

JongerenLaren wil iedereen  - jong en oud - die zich bij dit onderwerp betrokken voelt – uitnodigen om over dit onderwerp mee te praten op ons forum. Maar we zijn natuurlijk vooral benieuwd naar wat jongeren zelf willen. Hebben jullie ideeën, hou ze dan niet voor je zelf, maar praat mee!

 

Hoe moet jouw ideale jongerenplek eruit zien? En welke aktiviteiten moeten er georganiseerd worden?

 

Surf wat op internet en laat je inspireren.

Geef je reaktie op ons Jongeren laren forum!!!!

 

Larense jongeren willen meedenken en meepraten over voorstellen van de gemeente.

De gemeente heeft weinig vertrouwen in de jeugd aangaande het organiseren van een feest.

Larense ‘hangjongeren’ presenteren zelfgemaakte film over hun leven in het dorp.

Skatebaan pannaveld basketbalveld